Eurol R5 Rally Challenge

De Eurol R5 Rally Challenge is een nieuwe rallyklasse in Nederland, voor en door de absolute rallytop van Nederland geïnitieerd. 2convince zorgt voor de totale coördinatie, inclusief het ontwikkelen van een website, het opzetten en bijhouden van sociale media kanalen en de PR, plus het werven van deelnemers en sponsors. Na het eerste succesvolle seizoen zal de Eurol R5 Rally Challenge in 2018 gezichtsbepalend worden in de Nederlandse rallysport.

In de R5 categorie rijden van de WRC afgeleide auto’s met een circa 280 pk leverende viercilinder 1,6 liter turbomotor, met een maximum koppel van 400 Nm. De 4-wielaandrijving is gekoppeld aan een sequentiële versnellingsbak en de auto’s wegen ongeveer 1.200 kg. Merken als Hyundai, Skoda, Citroën, Ford en Peugeot hebben modellen gehomologeerd voor deze door de FIA ingestelde R5 klasse.

Comments are closed.