Nissan EV Symposium

Als het gaat om elektrische auto’s dan loopt Nissan ver voor op de andere autofabrikanten. De Nissan LEAF is al een decennium op de markt en heeft zijn weg niet alleen gevonden naar talloze enthousiaste prive en zakelijke rijders. Maar ook Taxi Electric in Amsterdam maakt al vele jaren gebruik van de LEAF voor taxivervoer in de stad en naar Schiphol. Sinds 2015 maakt ook Connexxion gebruik van elektrische auto’s van Nissan en dan met name van de eNV200. Reden genoeg voor Nissan Europe om in Amsterdam ten tijde van de laatste AutoRAI een internationaal symposium te organiseren over het gebruik van elektrische auto’s in de ‘publieke sector’.  En wie anders dan 2convince was de aangewezen partij om dit logistiek ingewikkelde evenement te organiseren. Meer dan 150 gasten uit binnen- en buitenland werden 1-op-1 (of soms 2-op-1) opgehaald op Schiphol of van het station en naar de verschillende locaties gebracht, uiteraard in elektrische Nissans! Gedurende twee dagen was Amsterdam het centrum van de experts op het gebied van elektrisch vervoer. Toonaangevende sprekers van Nissan, maar ook van (taxi)bedrijven en overheden wisselden kennis en ervaring uit. En de praktijk werd  niet vergeten, want een speciale GEO Caching rondrit met een Nissan LEAF of een Nissan eNV200 langs de Amstel, de Arena, het Zuidpark en Amsterdams eerste elektrische rondvaartboot maakten deel uit van het programma.

Referentie van de evenement locatie Rosarium Amsterdam:

“Tijdens de AutoRAI hadden we een congres van Nissan, in samenwerking met gemeente Amsterdam, over duurzaamheid en hoe de autobranche hierop inspeelt. Dat paste mooi bij Rosarium, waar groen een belangrijk kenmerk is. 150 genodigden werden met elektrische auto’s van en naar RAI gebracht, hoewel het heel dichtbij is. We hadden een elektrische auto voor de entree staan, over alles was nagedacht – alles was in thema groen en duurzaamheid. Ook het eten (natuurlijk biologisch), dat we onder andere uit onze eigen moestuin haalden, tot aan de sappen toe. Het liep gesmeerd, zelfs zo dat je bijna niet voelde dat er toch echt zoveel mensen in huis waren. Dan ben ik wel trots. Als de opdrachtgever helemaal tevreden is en ik zie toch verbeterpunten, dan kan dat weleens knagen. We bespreken na elke partij niet de goede punten, maar juist wat er nog beter kon.”

Comments are closed.